SOAL JAWAB
KAPSUL KUNYIT HITAM BLACK G

CARA MAKAN KAPSUL BLACK G & BOLEH MAKAN BERSAMA UBAT TAK?

Ambil kapsul kunyit hitam 30 minit sebelum sarapan pagi.

Jika anda perlu mengambil apa-apa ubat tunggu 2 jam baru boleh ambil ubat.

Elakkan mengambil ubat-ubatan bersama dengan kapsul kunyit hitam black g. Anda perlu ambil berasingan atau tunggu selama 2 jam selepas mengambil kapsul kunyit hitam kemudian boleh mengambil ubat-ubatan lain.

BOLEH SAYA BERHENTI AMBIL KAPSUL BLACK G JIKA RASA MAKIN SIHAT?

Ya! Anda boleh berhenti mengambil kapsul Black G bila-bila masa sahaja. Ada juga yang teruskan pengambilan atas dasar ingin sentiasa bertenaga dan nikmati kehidupan yang sihat / cegah penyakit.

JIKA SAYA PERLU AMBIL UBAT SEBELUM MAKAN BILA WAKTU SESUAI AMBIL KAPSUL BLACK G?

Secara asasnya kapsul Black G sangat baik di ambil ketika perut kosong. Jika anda perlu mengambil sebarang ubat-ubatan pastikan mengambil kapsul Black G 4 jam selepas makan. Selepas ambil kapsul Black G anda perlu tunggu selama 30 minit jika nak makan.

CONTOH 1 : Pukul 7 pagi anda sarapan pagi dan mengambil ubat, pukul 11 pagi anda boleh ambil kapsul kunyit hitam dan tunggu selama 30 minit jika nak makan tengahari.

CONTOH 2 : Pukul 7 pagi anda sarapan pagi dan ambil ubat, pukul 12 tengahari anda makan tengahari dan sekali lagi ambil ubat.. Pukul 4 petang anda boleh ambil kapsul BlackG dan tunggu 30 minit untuk makan sebarang makanan.

Contoh 3 : Anda makan malam pada pukul 7 dan ambil kapsul kunyit hitam pada pukul 11 malam.

KAPSUL BLACK G ADA TINDAKBALAS / KESAN SAMPINGAN TAK?

Healing crisis

Biasanya peringkat awal kita mengamalkan produk kesihatan akan berlaku tindak balas atau juga disebut healing crisis.

Tindak balas ini merupakan indikator bahawa badan kita memang sudah ada masalah tertentu dan tindak balas tersebut tercetus disebabkan produk pemulihan dalam badan kita.

Hasil daripada proses pemulihan inilah yang menimbulkan rasa tidak selesa atau sakit yang disebut sebagai tindak balas atau healing crisis.

Tindak balas ini berlaku apabila tubuh badan kita yang banyak radikal bebas mula membebaskan toksin dan membina semula sel-sel tubuh hasil dari pengambilan pemakanan tambahan.

Menurut ‘Hering’s Law of Cure’, Healing crisis ialah semua proses penyembuhan bermula dari dalam ke luar, dari kepala ke badan di mana kita akan nampak tanda-tanda seperti ada penyakit tertentu keluar.

Sekiranya badan kita 100% sihat, kemungkinan besar kita tidak akan rasa apa-apa apabila mengambil makanan kesihatan ini. Sebab itu bagi mereka yang sudah biasa makan makanan kesihatan tidak akan mengalami sebarang masalah apabila mengambilnya.

Sebenarnya tindak balas yang dialami itu bukanlah kesan sampingan tetapi adalah proses penyembuhan yang baik untuk tubuh badan dan menandakan supplement yang anda makan itu menunjukkan tindakbalas yang baik.

Sebab itu anda tak perlu berasa gusar atau takut apabila timbul rasa tak selesa atau sakit ketika mengambil sebarang produk kesihatan.

Sebenarnya tindak balas yang berlaku ini merupakan tanda yang boleh memberitahu kita apakah atau bahagian badan manakah yang sedang mengalami masalah di dalam badan kita.

 

Jenis tindak balas dan petandanya
Antara tanda yang berlaku dan penyakit yang berkaitan dengannya adalah seperti berikut :

Keletihan, berasa mengantuk – Tubuh berasid, fungsi hati yang lemah atau terlalu letih.

Sakit kepala, kepala terasa berat – Tekanan darah yang tinggi dan tanda-tanda detoksifikasi.

Demam, demam sedikit, keresahan – Metabolisma meningkat dan merangsang fungsi imun badan.

Cirit-birit, kerap membuang air besar, najis berwarna gelap dan berbau, air kencing berbau busuk – Tanda detoksifikasi, sisa-sisa toksin terkumpul di dalam kolon

Kembung, perut bergas – Sistem penghadaman yang lemah.

Ruam, gatal kulit, peluh berbau busuk, rembesan mukus, kelemumur – Fungsi hati yang lemah, kesihatan kolon dan sistem penghapusan yang lemah

Pengeluaran lendir seperti kahak, hidung berair – Fungsi paru-paru lemah, mengeluarkan kahak, tanda detoksifikasi

Hidung berdarah – Mungkin tanda anemia (tidak cukup darah merah)

Sakit di bahagian otot dan sendi – Tubuh berasid, toksin terkumpul di tempat yang sakit

Merasa lebih sakit di bahagian yang terjejas – Proses penyembuhan semakin cepat

Insomnia atau hiperaktif – Sistem Saraf yang lemah

Haid tidak teratur, perubahan pada kitaran haid, gatal di punggung, semakin banyak mengeluarkan lendir – Ketidakseimbangan hormon, sedang memperbetulkan hormon

Pening, lapar – Hipoglisemia (paras gula dalam darah yang lemah), anemia (tidak cukup darah merah)

Loya, sembelit, sedu – Sistem penghadaman lemah, masalah hati

Slight Edema (bengkak) – Masalah buah pinggang

 

Cara mengurangkan tindak balas :

1. Kurangkan dos

Kalau biasa kita ambil sebiji makan untuk kurangkan tindak balas kita boleh ambil setengah biji atau pun selang-selikan hari pengambilannya.

2. Minum air kosong

Air akan membantu melancarkan proses metabolisme dan penyingkiran toksin dalam bandan sewaktu kita mengambil makanan kesihatan ini.

3. Makan sayur dan buah-buahan berserat

Tujuannya, untuk menggalakkan pembuangan toksin daripada badan melalui pembuangan najis.

APA BEZA SUPPLEMENT DENGAN UBAT?

Ubat ia khusus untuk satu-satu penyakit. Ia lebih kepada hilangkan simptom atau legakan penyakit tu.

Suplement pula bekalkan khasiat yang diperlukan oleh badan.

Apabila badan kita cukup khasiat ia akan pulihkan sendiri apa jua masalah yang ada pada badan kita.

Sebab tu biasanya pengamal Suplement akan sembuh daripada macam-macam penyakitnya apabila amalkan suplement tersebut.

Bukan suplemen itu ubat secara langsung. Tapi ia pulihkan sistem badan dan akhirnya sistem badan kita yang dah elok menyembuhkan sendiri penyakit dalam badan kita.

Sebab itu suplement bukan ubat.

ADAKAH SAYA PERLU AMBIL KAPSUL BLACK G SELAMA-LAMANYA?

Kapsul Black G hanyalah sejenis pemakanan tambahan (Herba Semulajadi) atau supplement. Anda boleh berhenti ambil kapsul ini bila-bila masa sahaja.

BOLEH KE SAYA BERHENTI AMBIL UBAT SELEPAS AMBIL KAPSUL BLACK G?

Jika anda mengambil ubat dalam kawalan doktor seperti ubat darah tinggi,kencing manis,kolestrol dan lain-lain ubat yang perlu di sahkan oleh doktor, anda mesti teruskan mengambil ubat tersebut. Hanya doktor sahaja yang boleh sahkan tentang ini.

ORANG HAMIL BOLEH AMBIL BLACK G?

Tidak digalakkan sebab takut berlaku kesan pada bayi.

JIKA DATANG BULAN BOLEH AMBIL BLACK G?

Boleh di ambil walaupun ketika datang bulan.

SAYA AMBIL UBAT CAIR DARAH SESUAI KE AMBIL BLACK G?

Salah satu manfaat utama kunyit hitam ni ialah mencairkan darah yg pekat (punca penyakit)…bila mkn ubat cair darah…dibimbangi bila mkn kunyit hitam ni,2x cair….

Jika boleh elakkan ambil kunyit hitam jika mengambil ubat cair darah.

KALAU ADA CYST BOLEH AMBIL KUNYIT HITAM BLACK G?

Boleh. Cyst merupakan sejenis ketumbuhan. Kunyit hitam mempunyai fungsi anti kanser/ketumbuhan. Ia sebagai usaha dan ikhtiar kita selain perubatan moden yang ada.

IBU MENYUSUKAN ANAK SESUAI AMBIL BLACK G?

YA, BOLEH.

KANAK-KANAK BOLEH AMBIL KAPSUL BLACK G?

Bagi yang berumur 7-12 tahun boleh ambil separuh kapsul (200mg) dan campur dengan minuman.

JIKA SAYA BUAT DIALISIS BUAH PINGGANG SESUAI TAK AMBIL BLACK G?

Kalau yang dah buat dialisis ni,kita bimbang panas dan dia kena banyak minum air….yang dah buat dialisis ni hanya boleh minum max 500ml/600ml shj….

Jika boleh elakkan mengambil Black G.

APA BEZA BLACK G DAN DR4 YA?

DR4 dikeluarkan oleh Volten. Tiada kaitan dengan MARDI. Black G dikeluarkan oleh Black G sdn bhd. Hasil kerjasama rnd MARDI.

ORANG YANG DAH BUAT INDIOGRAM JANTUNG BOLEH AMBIL BLACK G?

Indiogram ni nak cari kat mana blok..dia masuk ink yg biru tu,boleh makan kapsul kerana salah satu peranan kunyit hitam ialah membesarkan salur darah dan mencairkan darah yang pekat dan beku,itu pun punca block

BERSEDIA NAK TEMPAH?

HARGA SEBOTOL KAPSUL KUNYIT HITAM BLACKG RM120.00
CUKUP UNTUK KEGUNAAN SEBULAN.

PENGHANTARAN PERCUMA UNTUK SEMENANJUNG MALAYSIA

CAJ PENGHANTARAN UNTUK NEGERI SABAH & SARAWAK RM10.00

 

LOKASI JUALAN :

– Jualan dalam Malaysia sahaja.
Oversea kita tidak hantar.

 

– COD hanya di lokasi Tumpat, Kota Bharu & Pasir Mas
(Untuk COD Klik Butang WHATSAPP di bawah)

 

– Bagi yang tiada alamat tetap, boleh selfcollect ke alamat J&T EXPRESS terdekat

 

PENGHANTARAN PRODUK DI HANTAR MELALUI :
(J&T EXPRESS & COD)

– Semenanjung Malaysia 1-2 hari
– Sabah & Sarawak 3-5 hari
– COD Kelantan – Hari yang sama

 

 

Untuk buat bayaran secara manual melalui CASH DEPOSIT (CDM) sila klik butang whatsapp di bawah untuk dapatkan nombor akaun.

 

Untuk tempahan secara ONLINE BANKIN atau PERBANKAN INTERNET sila isi borang di bawah dan klik butang seterusnya untuk membuat bayaran.

Hadis Rasulullah s.a.w. dari Jabir R.A:

“Katanya sabda Rasulullah s.a.w. bermaksud: ‘Bagi Setiap penyakit ada ubatnya, maka apabila ubat itu sesuai untuk sesuatu penyakit, akan sembuh dengan izin Allah

Hadis Riwayat Muslim dan Ahmad.

Copyright © 2020 hamimi.my

Powered By HZ

error: Content is protected !!