“10 tahun mencari solusi dengan diet selama 3 bulan kini tekanan darah stabil”  Itulah kisah saya dan kali ini saya menulis berdasarkan pengalaman saya sendiri. Siapa saya?

Saya Hamimi Zulkifly, seorang  blogger yang banyak menulis mengenai pemakanan dan gaya hidup sihat.

 

Masalah utama menjadi penghalang kepada segala aktiviti saya adalah tekanan darah tinggi.

 

Selama 10 tahun saya bertungkus lumus mencari penyelesaian dalam segi diet pemakanan dan mencuba macam-macam produk, namun segala usaha saya gagal gagal dan gagal!

 

Saya rasa anda juga sama seperti sayakan? Sebab itulah anda masih disini mencari info yang betul dan jelas demi kesihatan diri anda.

 

Dengan beberapa kali kegagalan akhirnya saya jumpa beberapa cara yang terbaik iaitu ubah diet pemakanan, gaya hidup dan ambil pemakanan tambahan semulajadi seperti kunyit hitam.

 

Cerita ini mungkin sedikit panjang tapi tak salah jika anda luangkan sedikit masa untuk kesihatan diri anda atau keluarga anda. Saya harap anda baca sampai habis ya!

APA MASALAH BESAR SAYA KETIKA ITU?

Masalah besar saya ketika itu sangat sukar nak turunkan tekanan darah dan saya tak mahu mengambil sebarang ubat darah tinggi, kerana ketika itu saya banyak dengar kata-kata orang lain bahawasanya pengambilan ubat darah tinggi akan membahayakan buah pinggang.

 

Setelah saya rujuk dengan beberapa orang doktor dan mereka jelaskan pada saya bukan kerana ubat punca kerosakan pada organ lain tapi kerana tekanan darah tinggi itu sendiri!

 

Memandangkan ketika itu saya terlalu muda dan bacaan tekanan darah pula antara 140/90 – 160/110 doktor berikan saya dua pilihan antara jaga diet pemakanan atau ambil ubat darah tinggi. Saya memilih untuk jaga diet pemakanan dan ubah gaya hidup.

 

Sejak tahun 2010 – 2019 saya cuba macam-macam cara tapi gagal dan jika tekanan darah tinggi ini berlanjutan saya mungkin berdepan dengan risiko seperti kerosakan buah pinggang, strok, kerosakan mata dan kegagalan jantung.

MASALAH SAMPINGAN YANG SAYA HADAPI

Hampir setiap hari kepala saya pening dan hilang fokus pada aktiviti harian, fikiran bercelaru dan sukar untuk tidur. Perkara ini mungkin juga berlaku pada diri anda. Agak sukar untuk kita jalani kehidupan yang normal seperti orang lain.

PERKARA YANG PALING SAYA TAKUTI

Ini adalah antara penyakit pembunuh senyap dan kesannya amat teruk jika tidak menjaga pemakanan dan juga gaya hidup yang betul. Ketika itu saya hanya fikir…

“jika terjadi apa-apa pada diri saya dimana tempat insan-insan yang saya sayang hendak bergantung..”

 

Jadi sebab itulah saya menulis kali ini khas untuk anda yang betul-betul nak ubah diet pemakanan dan gaya hidup ke arah lebih sihat supaya anda juga mampu stabilkan tekanan darah secara semulajadi seperti saya.

RAHSIANYA BERMULA DISINI…

Pada penghujung tahun 2019 saya banyak membaca dan berjumpa dengan rakan yang senasib dengan saya. Apa yang mengejutkan saya, doktor telah hentikan pengambilan ubat darah tinggi beliau!

 

Beliau berikan saya tips asas bagaimana nak stabilkan semula tekanan darah secara semulajadi dengan menjaga pemakanan harian. Katanya juga saya perlu konsisten dan pastikan kuat dari segi mental dan fizikal.

 

Sejak itu saya cuba berdiet selama 3-4 bulan dan kesannya alhamdulillah sangat mengejutkan saya. Dibawah saya tunjukkan tekanan darah yang saya rekodkan semasa berdiet. (Disember 2019 – Januari 2020)

Seingat saya ketika ini saya berdiet dalam masa 3-4 bulan bersama pemakanan tambahan dan memang saya tak percaya yang tekanan darah saya kembali stabil!

 

Tetapi anda perlu ingat, untuk dapatkan tahap kesihatan yang optimum pemakanan yang anda ambil setiap hari perlu diutamakan dahulu walaupun anda mengamalkan pemakanan tambahan atau supplement lain.

 

Saya juga mengamalkan pemakanan tambahan lain, tapi anda wajib ubah dulu diet pemakanan dan gaya hidup kerana pemakanan tambahan lain akan membantu percepatkan proses stabilkan tekanan darah jika anda menjaga diet dan gaya hidup yang betul.

INI ANTARA IMPIAN SAYA SEBELUM INI DAN MUNGKIN INI JUGA IMPIAN ANDA..

KEMBALI SIHAT & AKTIF BERSAMA ANAK

Ketika saya mengalami tekanan darah tinggi inilah keinginan saya paling besar. Anak-anak perlukan ibubapa seperti orang lain yang periang dan selalu aktif bersama ketika mereka membesar.

KEJAR CITA-CITA & BERJAYA UNTUK KELUARGA

Semua orang mempunyai cita-cita dan pastinya impian ini bukan untuk diri sendiri tapi untuk kesenangan keluarga. Senyuman mereka akan terukir apabila cita-cita kita tercapai. Dengan masalah tekanan darah tinggi agak sukar bagi saya untuk fokus naiktaraf kehidupan keluarga.

BERKAWAN / BERIADAH TANPA BATASAN

Sudah menjadi lumrah sebuah kehidupan tanpa beriadah atau berkawan pastinya tidak lengkap. Tekanan darah tinggi banyak menjadi penghalang pastinya kita tidak mampu mengikuti 100% apa yang orang sihat lakukan.

NAK MAKAN MAKANAN SEDAP-SEDAP

Ini juga salah satu masalah besar kerana nafsu makan kita selalu berpaling kepada makanan yang harus kita elakkan. Jadi, sebab ini jugalah saya mencari jalan bagaimana cara dibolehkan saya makan makanan sedap-sedap seperti orang lain.

BAGAIMANA CARA SAYA DIET UNTUK STABILKAN TEKANAN DARAH?

Untuk capai kesihatan yang lebih baik sebenarnya lebih mudah dari apa yang anda sangkakan. Kebanyakan mereka yang mengalami tekanan darah tinggi tidak tahu langkah yang betul dan menyebabkan mereka ambil masa yang lama dari sepatutnya dan mencuba macam-macam produk yang mungkin mempunyai kesan sampingan yang tidak baik.

 

Saya dah siapkan semua kerja berat untuk anda jadi anda cuma perlu ikut atau ubah cara diet dan gaya hidup ini langkah demi langkah supaya anda juga dapat capai kesihatan yang lebih baik.

 

Anda bukan sahaja akan jimat masa. Bila anda ikut cara diet dan gaya hidup ini, anda bukan saja dapat stabilkan tekanan darah malah anda akan merasakan kesihatan yang menyeluruh.

 

Bukan itu sahaja, anda juga akan belajar bagaimana untuk normalkan BMI, turunkan berat badan yang ideal, bagaimana nak buat senaman yang santai tanpa rasa boring dan banyak lagi.

 

ini memberikan hasil yang pantas dan tidak membuang masa kerana ianya direct to the point dan adalah hasil dari pengalaman try & error saya sendiri.

MEMPERKENALKAN…

BUKU DIGITAL DIET VS DARAH TINGGI

Pertama sekali, ini bukan seperti buku atau produk yang anda sering jumpa di luar sana. Ia adalah hasil dari kajian dan pengalaman saya yang dah berjaya untuk stabilkan tekanan darah.

 

Saya telah guna cara pemakanan atau diet ini untuk bantu saya sendiri dan dari tekanan darah tinggi kepada tekanan darah menjadi stabil semula.

 

Dan sekarang, saya nak bantu anda pula untuk guna cara diet dan gaya hidup yang saya kongsikan dalam ebook ini untuk anda rasa sendiri betapa nikmatnya jalani kehidupan yang sihat.

Anda akan pelajari strategi yang anda boleh terus praktik untuk pastikan pemakanan harian yang masuk ke perut anda adalah selamat dan sihat tanpa anda rasa risau.

 

Lepas anda kuasai pengalaman yang saya kongsikan ini, anda mesti bertambah semangat untuk jaga pemakanan dan ubah gaya hidup yang lebih sihat supaya anda tidak lagi merasai kesakitan yang dialami sebelum ini. Hanya orang yang pernah rasa sakit sahaja lebih tahu betapa nikmatnya hidup yang sihat.

Ini adalah apa yang bakal anda pelajari dalam ebook Diet VS Darah Tinggi.

(LEBIH 100 MUKASURAT)

– APA PENYEBAB DARAH TINGGI

– KISAH DARAH TINGGI SAYA

– CARA BETULKAN BMI ANDA

– MAKANAN YANG WAJIB ANDA KURANGKAN

– MAKANAN YANG PATUT ANDA TUKAR

– WASPADA DENGAN GARAM TERSEMBUNYI

– CARA SAYA TIMBANG BERAT BADAN

– GULA PUTIH ADALAH RACUN & PEMULA PENYAKIT

– MINUMAN DIET HARIAN SAYA

– DIET PEMAKANAN SAYA

– UBAH CARA TIDUR ANDA

– BERSENAM SECARA SANTAI SEPERTI SAYA

– CARA SAYA CHEATDAY / MAKAN APA SAHAJA YANG ANDA MAHU

– DAN BANYAK LAGI.

Buku digital ini boleh dibaca melalui smartphone,laptop,komputer, tablet dan anda boleh cetak untuk kegunaan sendiri.

 

Lihat apa kata mereka yang dah baca ebook Diet VS Darah Tinggi

These Ebook reviews and testimonials are not intended to make claims that Ebook Diet vs Darah Tinggi can be used to diagnose, treat, cure, mitigate or prevent any disease. These claims have not been clinically proven or evaluated by the FDA.

* Disclaimer: Please note that the effects of our products are different for individuals. Testimonials on the website are provided by our customers and should not be taken as medical advice.

Anda boleh guna perkongsian saya dalam ebook ini untuk diri anda dan juga untuk keluarga yang tercinta.

Ini bukan lah teori semata – mata tetapi 100% apa yang boleh diguna bukan sekadar untuk tekanan darah, malah juga untuk mereka yang nak cegah dari terkena tekanan darah tinggi.

Saya belajar dari jalan yang susah, langgar dinding bertahun – tahun untuk dapatkan diet dan gaya hidup yang betul untuk stabilkan tekanan darah

Sebab itu saya nak kongsikan dengan semua orang seperti anda supaya anda juga boleh hidup sihat seperti kami tanpa mengalami kesan sampingan yang buruk.

100% JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN Selepas anda dapatkan ebook Diet VS Darah Tinggi, jika saya gagal bantu anda ubah gaya hidup dan tukar diet pemakanan, kami akan pulangkan setiap sen yang anda laburkan kepada kami tanpa soalan lanjut.

Dapatkan Ebook Diet VS Darah tinggi Sekarang Untuk Bantu Anda Capai Kemahuan Untuk Mengamalkan Hidup Yang Lebih Sihat.

BERAPA HARGA EBOOK DIET VS DARAH TINGGI?

Harga sebenar ebook ini RM79.00, buat masa sekarang saya masih berikan peluang untuk anda dapatkan harga istimewa iaitu RM39.00 sahaja.

Dapatkan hari ini dengan harga istimewa RM39 dan anda jimat RM40!

+

BONUS! ANDA AKAN TURUT SERTA BERSAMA TEAM KAMI UNTUK TERIMA INFO KESIHATAN SECARA PERCUMA!

Selepas tempahan disahkan anda akan diberikan akses join channel / group support telegram. Group ini bertujuan untuk menambah banyak lagi info berkaitan kesihatan khususnya mengenai diet pemakanan,tekanan darah dan banyak lagi.

TONTON VIDEO CARA MEMBUAT BAYARAN EBOOK DIET VS DARAH TINGGI

P/S : Ebook ini berbentuk digital ( Buku Digital ) anda hanya boleh membacanya melalui smartphone,tablet,laptop atau komputer. Link download ebook akan diberikan melalui email, pastikan anda masukkan email yang sah. Menerima bayaran secara online bankin / FPX dan cash deposit (CDM)

Untuk buat bayaran melalui online bankin sila isi maklumat anda pada borang di bawah dan klik butang seterusnya.

Jika anda ingin membuat bayaran melalui mesin cash deposit (CDM) sila klik butang whatsapp di bawah. Pastikan anda ada email yang aktif untuk download ebook.

011 63434 789

error: Content is protected !!